Бойко Борисов в Стара Загора: Властта се дава от Бога (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10753788 www.24chasa.bg
Бойко Борисов

Ще се борим докрай да отрегулираме цената на тока за храмовете и манастирите. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със Старозагорския митрополит Киприан в Стара Загора.

Борисов се включи с видео по фейсбука си.

От ГЕРБ са предложили да се започне с храмовете, с духовните места, да им се фиксира цената на тока. Отхвърлиха предложението ни на комисия, но сега пак ще го внесем в понеделник, защото към всичко това се прибавя и колапсът, в който са общините, каза той. И тук не говорим само за софийското метро, осветление, градски транспорт, читалища, детски градини, домове за социално слаби, защитени домове, поясни лидерът.

"В момент, когато цял свят затвори храмовете по време на пандемията, ние, упоповавайки на вярата, не го направихме. Без Бога нищо не става", каза Борисов. 

Той обеща, че партията му ще се бори цената на тока да не пречи на нормалното функциониране на черквите.

"За Рилския манастир, като игуменът видях как се вайка за 28 хил. лв. ток. А колко много направихме. Ние предложихме на храмовете затова да им фиксираме цената на тока. Отхвърли се предложението в комисия, в понеделник пак ще го внесем.

Вярно е, че е много важно да работим със Северна Македония. Но основната ни цел сега е да работим, защото буквално на всеки българин му вадят от джоба. Всичко върви нагоре.

Само за няколко месеца токът отиде в пъти-пъти-пъти повече, отколкото беше при нас. Ще продължаваме да се борим за вас. Това, което успяхме да направим, пак не е малко. Ще се борим докрай да регулираме цената на тока", обясни Борисов.

"Властта се дава от Бога. Контролът по строителнството винаги сме го възлагали на владиците. Когато дойде ден да зависи от нас, ще го мислим. Когато отидохме на Шипка и владиката дойде, той паметникът щеше да падне. И него го ремонтирахме", каза Борисов.