Мицкоски иска вписване в Конституцията ни на "македонците в България"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10753907 www.24chasa.bg
Християн Мицкоски. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Да се спазва правилото на реципрочност при вписването на българите в конституцията, поиска лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в РС Македония.

По отношение на въпроса за вписването на българите в конституцията трябва да се спазва правилото на реципрочност, т.е. необходимо е да се разговаря и за вписване на македонците в българската конституция и за зачитане на присъдите на Европейския съд за правата на човека, заяви снощи председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в интервю за предаването "360 градуса" на телевизия Алсат, предаде БТА.

Ние говорим за права на група, не говорим за признаване на македонското малцинство. Ние говорим за права на една група, която иска културно да се организира, духовно да се организира, политически, обществено и т.н. Ясни са присъдите на Европейския съд за правата на човека, каза Мицкоски.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ подчерта, че не трябва само да се дава, а трябва и нещо да се вземе в живота, а според него страната само дава по отношение на България.

Мицкоски добави, че и след новата среща с българския премиер Кирил Петков в Скопие позициите на ВМРО-ДПМНЕ са останали същите като преди нея.

Позициите са, че македонският език е македонски, ние сме македонци, които си имат своя традиция, култура, Гоце Делчев е македонец, Илинденското въстание е въстание на македонския народ заедно с граждани, които са били турци, албанци, власи и т.н., каза Мицкоски.