Борисов: Ще допусне ли Корнелия Нинова да се ликвидира "Булгаргаз" (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10754341 www.24chasa.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира високите цени на тока и състоянието на храмове и общини.

Той бе на среща с актива на ГЕРБ в Стара Загора.

В понеделник ГЕРБ ще внесе предложение всички институции като църкви, детски градини и други, да плащат тока като битови потребители, стана ясно на срещата. 

По думите на Борисов дори Асен Василев да се извини на работодателите, той така мислел. 

"Ние не мислим така, защото вече две години в кризата, полагате огромни усилия да плащате на работниците си",  обърна се той към бизнеса. 

Нашият план беше готов през май. Вземете и четете. Представятели си ГЕРБ да управлява и една година да няма план за възстановяване. 50 млрд. да чакат в Брюксел и ние още да нямаме план за въстановяване", каза той. Борисов обясни, че нашите съседки вече похарчили част от парите. 

Поне църквите, джамиите, протестантските храмове, тях да спасят, каза Борисов по повод на високите цени на тока. 

"В момента се краде по начин, който не може да ви мине през акъла", каза Борисов. 

Къде са тези млади хора от  Промяната, тези млади хора, които тичаха да ви обясняват, попита още Борисов.   

"Надяваме се вече два-три месеца да се надокрадат и да вземат мерки, защото ще ви уморят от глад", каза Борисов.

"Интересно ми е какво ще каже г-жа Нинова, дали ще допусне "Булгаргаз" да се ликвидира", попита той  по повод рокадите в дружеството. 

Според него Румен Радев бил в много деликатна позиция, защото виждал какво правят неговите хора.

За "Булгаргаз" имало два сценария - или разигравали игра, че изчегъртват и хората на Радев, или щели да направят още една партия. 

Той цитира изказване на Радев, че за мащабите на корупцията можело да се съди по липсата на инвестиции. После Борисов се позова на доклад, който казва, че инвестициите са намалели с близо 50%. 

По повод на заления сертификат каза, че правело впечатление как за една партия се правят компромиси. "Пародията зелен сертификат не важи  за парламента, дори за здравното министерство, а само за ресторантьорите, за бизнеса, за младите хора, които искат да се веселят", каза Борисов. 

Затова от ГЕРБ настоявали да се премахне зеленият сертификат.

"Защо само за парламента, да освободим народа от тази измишльотина зелен сертификат, в Европа нека си стои, но от българската измишльотина, да освободим народа", каза той.   

Според него "кражбата била най-добрата спойка на тези партии". Положението било такова, че вече трудно можело да се овладее. 

12 години при нашето управление токът беше 80 лева, каза Борисов. 

На шега той каза на кметовете да спират по пет минути тока, като дискотека, за да не дойдат крадците. 

"Това е капан за вас, народът няма  да знае, че Асен Василев не си е внесал бюджета. А вашите бюджети ще са чак през април-май. Те в момента ви слагат капани, събирайте се, отидете и ги питайте: Какво правим по това, това и това. Тормозете ги, както ме тормозехте мен", каза Борисов.

После коментира изборните проценти. "С 6% ставаш министър и казваш: Народът ме избра, народът ме иска", каза още  Борисов.