Събев: За горивата, акцизите и добавките се готви антиинфлационен пакет

https://www.24chasa.bg/novini/article/11578971 www.24chasa.bg
Николай Събев, министър на транспорта

Министърът на транспорта Николай Събев заяви, че срещите му с превозвачите не са спирали, съобщи БНТ. Според него браншът не искал да обсъжда правната рамка, с която може да се облекчат ефектите от прилагането на пакета 'Мобилност".

Колкото до исканията на превозвачите, в Русе Събев поясни, че за горивата, акцизите и добавките се готви антиинфлационен пакет, който ще бъде обявен от министерството на финансите следващата седмица.

"Пакетът има за цел да стабилизира цените, така че да бъдат лесно прогнозируеми от страна на бизнеса и гражданите. Не може да стане веднага, просто защото са нужни доста разчети. Има различни варианти. Ще има мерки, нека да ги видят - според мен ще са доволни", каза Събев.

Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да започне ремонтът на „Дунав мост” при Русеу допълни министърът на транспорта и съобщенията.

„Помолих сроковете да се препланират, защото по данни на румънската страна няма да са готови с пускането на ферибота през юни, но работят активно това да се случи”, каза още той.

Той съобщи още, че от вчера вече е възложен и ремонтът на „Витиня”.