Задържаха арабин, минал с "Мазерати" по Испанското стълбище в Рим (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/11579624 www.24chasa.bg
Испанско стълбище пред църквата "Тринита дей монти" в Рим

Турист от Саудитска Арабия е арестуван за щети, нанесени на няколко от стъпалата на известното Испанско стълбище пред църквата "Тринита дей монти" в Рим, писа местният в. “Кориере дела сера”.

37-годишният мъж преминал оттам с автомобил “Мазерати”. Той е задържан след издирване, продължило няколко дни.

Според изданието туристът е обвинен в увреждане на културно-исторически обект. Саудитецът изразил готовност да плати за реставрацията на Испанското стълбище, което е включено в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Туристът е арестуван на летище в Милано, след като върнал кола под наем в офиса на автомобилната фирма, намиращ се там, съобщи БТА. Преди това той бил в Рим.

Полицията разпространи кадри от автомобилната разходка по прословутите стъпала, свързващи площад "Испания" с църквата "Тринита дей монти".

Испанското стълбище е сред най-посещаваните от туристите обекти В Рим. Архитектурната забележителност е открита преp 1725 г. от папа Бенедикт XIII. Има 135 стъпала на три нива.

Испанското стълбище са възпято от английски поети-романтици. Холивудският филм „Римска ваканция“ (1953) с Одри Хепбърн и Грегъри Пек го прави популярно сред американските туристи. През 20-и век стъпалата често се използват за провеждането на ревюта, тъй като бутиците на водещите италиански модни къщи се намират в близост. Районът е достъпен само за пешеходци.