Комисията по енергетика влезе в АЕЦ "Козлодуй"

https://www.24chasa.bg/novini/article/11579901 www.24chasa.bg
Комисията по енергетика на посещение в АЕЦ "Козлодуй" Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Днес в атомната електроцентрала АЕЦ "Козлодуй" на работно посещение бяха депутати от Комисията по енергетика в 47-ото Народно събрание, водени от нейния председател Радослав Рибарски. Във визитата участие взеха и Мартин Георгиев – изпълнителен директор на "Национална електрическа компания" ЕАД и Ангелин Цачев – изпълнителен директор на "Електроенергиен системен оператор" ЕАД.

Делегацията се срещна с ръководния екип на АЕЦ "Козлодуй" в Учебно-тренировъчния център, съобщиха от пресцентъра на атомната електроцентрала.

Изпълнителният директор Наско Михов представи дейността на дружеството и хода на плановия годишен ремонт на 5-и енергоблок.

Сред акцентите бяха високото ниво на безопасност на ядрените съоръжения и мерките за осигуряване на стабилно и ефективно електропроизводство.

В рамките на визитата беше проведен технически тур на обекти на площадката на централата – Пълномащабният симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000, машинната зала на 6-и блок, системи за безопасност, мобилни дизелгенератори.