Посланикът на Китай на състезание по китайски във Великотърновския университет

https://www.24chasa.bg/novini/article/11580407 www.24chasa.bg
Китайски дракон се появи пред Ректората за откриването Снимка: ВТУ "Св.св. Кирил и Методий"

Във Великотърновския университет днес официално беше открито 15. Международно състезание „Китайски езиков мост“ за ученици от начални и основни училища.
Откриването на състезанието се състоя в двора на Ректората в присъствието на Н. Пр.  Дун Сяодзюн, посланик на Китайската народна република в България, предадоха от висшето училище.
Заместник-ректорът по международната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Димитър Димитров поздрави всички гости и участници в състезанието от името на академичното ръководство.
„Китайският езиков мост е впечатляващо международно състезание с традиции и несъмнен авторитет. Състезанието е главно събитие за китаистиката по света. Изучаването на китайски език и култура като специалност в нашия университет има дълга традиция. През тази година отбелязваме 30 години от основаното на специалност „Приложна лингвистика“ с китайски език и 10 години от откриването на Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет", припомни проф. Димитров.
Посланик Сяодзюн връчи грамоти на петима студенти, спечелили „Стипендията на посланика на Китайската народна република“.
Утре във ВТУ ще се проведе и Международното състезание „Китайски езиков мост“ за студенти – национален кръг България.