Държавен служител с две фирми на Британските Вирджински острови

https://www.24chasa.bg/novini/article/2006924 www.24chasa.bg
Фонд "Земеделие", където работи експертът г-н Милко Минковски. Снимка: Архив

Цялата кариера на 38-годишния Милко Минковски до момента е преминала като държавен служител, заемал е и сравнително високи постове.

Въпреки това човекът няма абсолютно никакво движимо или недвижимо имущество на свое име. Нито кола, нито дори мотоциклет.

През август 2006 г. Минковски е директор на Ferpac Marketing, регистрирана на Британските Вирджински острови с капитал от 50 000 долара.

Под фирмените документи на Ferpac Marketingстои подписът лично на офшорната кралица Сара Питър-Миърс.

Собственик на акциите във Ferpac Marketing е молдовският гражданин Аркадие Сърбу, който живее на ул. “Христо Ботев” в Кишинев. Самият Минковски е посочил адрес в столичния жк. “Дружба”.

През май 2006 г. г-н Минковски е бил директор и на друга офшорна компания - Amelcort Universal Inc., където е сменил на поста сръбския гражданин Стефан Ковачевич.

Към момента нямаме информация г-н Минковски да е напускал офшорните си позиции. Паралелно с това успешно се е развивала и кариерата му като държавен служител.

През 2003 г. той е шеф на звено за оперативно управление и финансово осигуряване на организационните структури на Министерството на образованието и науката.

През 2011 г. печели конкурс и е назначен като експерт във фонд “Земеделие” към земеделското министерство.

Милко Минковски е държавен служител при нас и към момента, потвърдиха от фонд “Земеделие”. От фонда обаче отказаха да ни помогнат за среща с експерта.

Инспекторатът на фонд “Земеделие” е започнал проверка по случая с Минковски, научи “24 часа”. Готови сме да публикуваме както резултатите от нея, така и позицията на г-н Минковски.

Виж всички текстове по темата:

Над 30 българи в “Офшорлийкс”

Доцент от СИК прави 5 офшорки, две са в пенсионен фонд

Държавен служител с две фирми на Британските Вирджински острови

Във Варна: офис на Едуард Питър-Миърс, краля на офшорките

Създател на университет и шеф на софтуерна фирма в "Офшорлийкс"