Шофьор помля бебе в количка на 6 месеца и избяга

https://www.24chasa.bg/novini/article/2047691 www.24chasa.bg

Шуменската полиция задържа 42-годишния Михаил Забунов от Мадара, който в неделя удари количка с 6-месечно бебе и избяга. Драмата стана на централната улица в селото към 18,30 ч.

Малко по-рано майката на 6-месечната Еванджелия тръгнала за памперси. Бебето било в детска количка столче, завързано с предпазния колан. Майката Маруся вървяла с другите си две деца, сестра си и племенниците. По улицата се задал "Хюндай Лантра" със Забунов, който блъснал количката, съборил я и после с мръсна газ избягал.
"Колата му се качи на тротоара и така удари детската количка", разказа вчера бащата на Еванджелия Петър.

Детето е с травми на черепа и със счупена лява бедрена става. Настанено е в шуменската болница с опасност за живота.

Лекарите смятат, че засега не се налага да се отваря черепа на Еванджелия. След ден-два обаче те щели да оперират крачето.

След ареста на шофьора, се оказало, че е и неправоспособен, потвърдиха от полицията. Забунов имал колата от седмица и често сядал зад волана след употреба на алкохол, твърдят родителите на пострадалото момиченце.

Шуменската полиция задържа и още един шофьор беглец - 56-годишният Петър Петров. Той не спрял на стоппалка на полицаите, а след това бягайки не спазил два знака "стоп" и ударил две коли за по-малко от минута.

В единия от ударените автомобили пътувала бременна жена, която се разминала с уплахата. След задържането на Петров станало ясно, че той е с отнета книжка. Вчера катаджиите му съставиха 4 акта - за двете пътно-транспортни произшествия с материални щети, за това, че няма "Гражданска отговорност" и не спрял на полицейската палка.