Дядо Кирил отишъл на плажа сам към 7:30 ч. сутринта

https://www.24chasa.bg/novini/article/2133377 www.24chasa.bg

Тялото на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил е било извадено от морето от катер на "Морска администрация", съобщи вестник "Труд".

Това разказаха Димитър Стаматов и Йордан Йорданов от рибарската кооперация "Траката", намираща се в близост до дивия плаж, на който дядо Кирил идвал всяка сутрин да плува.

И във вторник митрополитът пристигнал сам около 7:30 ч. с чанта, чаршаф, плавници и шнорхел. Оставил багажа си на брега и влязъл в морето. По това време плажът бил безлюден. Тялото на духовника е видяно от редовна плувкиня, която според рибарите била лекар. Именно тя подала сигнал за инцидента.

Около 8:30 ч доплавал катерът на "Морска администрация", който извадил бездиханното тяло на митрополита от района на близката буна, където то било завлечено от течението. 15 минути по-късно пристигнали полицаи, които прибрали вещите и джиесема на дядо Кирил, а малко по-късно дошла и трупната линейка.

"Навътре в морето водата е студена. Ако дядо Кирил се е гмуркал, е възможно да е получил сърдечна криза. Редовно идваше да плува рано за здраве и да лови миди. Пристигаше пеша, понякога даже бос", казаха рибарите. "Не съм умел плувец, но обичам да се гмуркам", казваше преживе митрополитът.