Сидеров: Готов съм да ме арестуват като Нелсън Мандела

https://www.24chasa.bg/novini/article/2142302 www.24chasa.bg

Не съм симпатичен на тези, които искат да върнат Костов във властта. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

"Научавам за желания да бъда арестуван, главният прокурор искал да ме арестува, седнах и си помислих, направих ретроспекция на своя живот, не кратък, бурен, разнообразен. Какви ли хулигански действия съм извършил, прегледах си ги като на филм. Кои са моите хулигански действия, да не би това, че казах на г-н президента Плевнелиев, че неговата жена има офшорна фирма, това е документирано, и той самият е прехвърлял стотици долари в тази офшорна фирма, като шеф на компания. Ако за това искате да ме арестувате г-н главен прокурор, заповядайте, но аз ще продължа да говоря тези неща и от ареста", каза Сидеров.

"Друго хулиганско действие е, че не ръкопляскам на тези, които на площада носят плакати "мразим ви безплатно". Всеки ден тези хора вдигат плакат "Костов, ела да ни спасиш". Не симпатизирам на тези хора, не флиртувам с тях, несимпатичен съм на тези, които искат да върнат Костов във властта. Ще се боря против това, защото Иван Костов съсипа България. Казвам им в очите какво мисля за тях, ще продължа да го правя, това са реститути. В този план - моите хулигански действия ще продължат", продължи Сидеров.

"Дали е хулиганско действие да кажеш на тези, които не одобряваш, какво мислиш за тях. Дали е хулиганско действие, когато една телевизия, СКАТ, изпраща мутри, да ме нападат, да им кажа, че техният шеф трябва да иде в затвора, нарича се патриот, но поддържа 17 порно канала, крие данъци. Казвам тези неща в очите на тези, които изпращат съответните мутри, и им казвам, че той е такъв и такъв", каза още Волен Сидеров. "Ако това е хулиганство, заповядайте г-н главен прокурор", допълни Сидеров.

"На 17 юни хулигани хвърляха камъни по централата на "Атака", счупиха главата на мой колега. На камъните им аз отговорих с думи, че ще се моля за душите им. Да, ще се моля за душите на тези заблудени хора, с изкривени от злоба лица. Това са няколко групички, поръчкови, те се знаят. Говорителят на бившия премиер Иван Костов преди няколко дни, скри своята женственост зад моята снимка, и извърши нарушение на обществения ред. За първи път той имаше нормално мъжко излъчване, макар и за кратко. Не беше глобен, но е факт, че извърши нарушение на обществения ред", заяви Волен Сидеров, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти и смях в залата.

Спрях пътя на ГЕРБ към властта и подеха офанзива срещу мен

Ясно е защо е тази офанзива срещу мен - спрях пътя на ГЕРБ отново към властта, каза още лидерът на "Атака". 

„Голяма част от хората навън са поръчани от ГЕРБ. Другото „прегрешение" е, че казах на посланиците, че те, като представители на западните държави, не посочиха с пръст българската криминална приватизация, че пенсиите са толкова ниски, че има хора, които не могат да си плащат сметките", заяви Сидеров. „Преди няколко дни германският и френският посланици излязоха с обща позиция, в която те казват какво се случва в България. Представители на ЕНП казват коя партия е лоша и коя добра. Нека министърът на външните работи да реагира на тези външни намеси. Другият ключ към омразата спрямо мен - как няма да реагират посланиците на моите думи, като аз разкрих колониалното робство? Посочих фирмите, които изнасят злато, държат концесии. Това са милиарди, източени от българския народ", каза още той.

„Съгласен съм да бъда арестуван, ако се подобри животът на българите - готов съм, като Нелсън Мандела", добави Сидеров. „Няма от какво да се притеснявам в политиката - нито съм приватизирал, нито съм крал, нямам грехове към българската държава. Нека този, който нарече българите „лош материал", да се притеснява. Нека тези, които приватизираха „Балкан", да се притесняват", каза той.

„Г-н прокурор, аз не се укривам като Бойко Борисов. Заповядайте да ме арестувате, ако това ще облекчи състоянието на българския народ", добави Сидеров. „Пожелавам успех на всички, които искат да работят за доброто на България", каза той.

Ако парламентът е под въпрос, моментално ще се намерят няколко души от ГЕРБ, които ще дойдат за кворум

Аз съм убеден, че ако стане така, че парламентът да е под въпрос, моментално ще се намерят няколко души от ГЕРБ, които ще дойдат и ще направят кворум, каза Сидеров пред журналисти.

„Бойко Борисов е човекът, от който зависи парламентът, защото с неговото присъствие и отсъствие, той може да решава много парламентарни въпроси. Не е вярно, че от моето присъствие тук зависи парламентът или правителството", заяви Сидеров.

„Следващата седмица ще има заседание на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Има натрупани сигнали, комисията ще започне работа в четвъртък", добави той.
Сидеров каза, че има идея в комисията да бъде извикан Сретен Йосич. „Не знам точно какъв е официалният ред, защото той е задържан и излежава присъда. Това ще означава комуникация между нашето Министерство на правосъдието и съответното министерство на правосъдието. Мисля, че е възможен такъв разговор - ако не тук, то там, където излежава присъда. Аз мисля, че този човек може да каже интересни неща за бившия премиер и те ще бъдат от полза за разкриването на истината кой какво е вършил в България", допълни Волен Сидеров.