Бързи визи за българите издава Тайланд

https://www.24chasa.bg/novini/article/2166969 www.24chasa.bg
Tai - Фон Иванова - главен готвач в тайландския ресторант във Варна представя малка част от вкуснотиите, от които ще опитат варненци по време на Тайландската седмица. СНИМКА: АВТОРКАТА

Българските туристи ще бъдат улеснени при пътуване до Тайланд. Те могат да кандидатстват за 15-дневна виза на летището в Бангкок при кацането си там. Целта на тайландското правителство е да удвои броя на нашенци, които избират ваканция в екзотичната страна.

До момента около 7500 българи годишно посещават Тайланд. Целта е броят им да се удвои.

25 млн. туристи избират Тайланда за своята екзотична ваканция всяка година. Рекордьор са руснаците - 1.7 млн.. За реклама на туризма правителството на Тайланд харчи по 170 млн. долара всяка година.

Девет красиви танцьорки от Кралския театър в Бангкок ще отскочат за седмица до Варна. Те ще танцуват с блестящи костюми, паунови пера и свещи пред Фестивалния комплекс в морския град.

Седмицата на тайландската култура започва на 29 юли. Топготвачи от Тайланд ще почерпят варненци и туристите с онова, с което родината им е най-привлекателна за гостите - вкусни ястия. В тях, казват хората от Изтока, в хармония се преплитат петте вкуса - от сладко и люто до горчиво, кисело и парещо.