Регулировчикът от Петте кьошета: Не искам да работя в КАТ

https://www.24chasa.bg/novini/article/2311566 www.24chasa.bg

"Не съжалявам за постъпката си, ако се случи отново да попадна в сходна ситуация, пак бих застанал да регулирам движението. Така доста тапи в София биха се отпушили."
Това заяви пред "24 часа" 27-годишният Коста Кръстев, който стана регулировчик по неволя под дъжда в центъра на кръстовището на Петте кьошета малко след 13 часа в понеделник. Тогава той реши да помогне на шофьорите и отпуши движението, като ръкомахайки, насочваше колите.

"Имаше шофьори, които недоволстваха, други пък ме подкрепяха, исках само да помогна. Все пак беше първият учебен ден, бе много оживено. Аз вървях пеша към вкъщи, когато видях, че светофарът не работи. Така и не знам какво вътрешно усещане
ме подбуди да застана там. Взех решението за части от секундата. Аз не съм регулировчик, не знам много, но нещата се случиха, споделя още Кръстев.

Камери засекли как точно в 13,04 ч заради токов удар изгасва светофарът. Минути по-късно се появява цивилният регулировик и взема нещата в ръце.

"Не съм се уплашил, 5 минути всеки говореше за майка ми, но след това почнаха да следят моите движения, въпреки че нямах жилетка", разказва още Кръстев. Така той
командва кой да мине пръв на кръстовището до 13,35 ч, когато на мястото пристига патрул на КАТ". "Помислих, че ще ме арестуват, но не стана така, напротив, благодариха ми", разказа Кръстев. Той уточни още, че не му е хрумвало да работи в МВР.

"Дори да ми предложат, не бих си подал документите за работа в КАТ, категоричен бе 27-годишният мъж. Регулировчикът по неволя обаче обясни, че не може да се справя добре с ръководенето на движението, и затова е по-добре да се занимават професионалистите.

Кръстев в момента е безработен, преди известно време работел като шофьор. Той допълни, че досега е глобяван много пъти от столичната Пътна полиция за различни нарушения. Горд е обаче с това, че до момента няма глоби за шофиране с алкохол. "Имам триста лева глоба, които обаче не мога да платя, защото съм безработен", допълни Кръстев.

След проверка на случая в КАТ - София, са преценили, че няма да глобяват регулировчика, съобщиха от СДВР.