Тролей влачи 20 метра жена на спирка

https://www.24chasa.bg/novini/article/2314712 www.24chasa.bg
Снимка: Румяна Тонева

80-годишната пенсионерка Анета Савова тича 20 метра успоредно с тролей №4 в София, след като вратите защипаха ръката й, а шофьорът потегли, без да я види.
По чудо възрастната жена се оказа без сериозни наранявания.

Зрелищната "надпревара" с градския транспорт стана пред очите на случайни пътници около 14,30 часа на спирката пред Полиграфическия комбинат.

Тогава 80-годишната бивша физкултурничка от "Левски Спартак" Анета Савова се прибирала с тролея от пазар в хипермаркет.

"Нямаше хора и когато наближихме спирката, се приготвих да сляза бързо. Точно когато стъпих на платното обаче, вратите се затвориха, а ръката ми остана притисната вътре. Помислих си, че шофьорът ще ме види и ще отвори, но съвсем неочаквано тролеят потегли. Трябваше да тичам успоредно с него 20 м, докато издърпам ръката си и се измъкна. По чудо не попаднах под гумите, сподели самата Савова.

Събралите се на спирката хора започнали да крещят на шофьора да спре, но той продължил по пътя си. Свидетелка на инцидента пила няколко валериана, за да успокои нервите си, а пък други започнали да звънят на тел. 112.

Шофьорът на тролея Георги Златев бе открит и върнат на местопроизшествието. Той обяснил пред разследващите, че не е видял жената, защото вероятно е попаднала в мъртва точка. Експерти обаче обясниха, че това изобщо не е възможно. През изминалата седмица шофьорът имал и друг по-лек инцидент.