Управителят на "Дунав мост 2": Ще отстраним дефектите до края на годината

https://www.24chasa.bg/novini/article/2404944 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Няма опасност "Дунав мост 2" да се срути, потвърди и изпълнителният директор на дружеството, управляващо съоръжението - Владимир Андреев, пред bTV.

Такова изказване е силно преувеличено и не отговаря на истината, заяви той по повод вчерашния репортаж на телевизия „Евронюз", в който медията показва, че "Дунав мост 2" е построен със сериозни дефекти.

Телевизията алармира и, че експертите на транспортното министерство са открили около 20 недостатъка, които могат да предизвикат внезапното срутване на съоръжението.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

„Бях неприятно изненадан, че в една такава медия се появи невярна информация за едно такова съоръжение. Няма съществени пропуски, които да касаят конструкцията. Тези 20 пропуска не мога да ги коментирам - ако ги има, вероятно са направени от комисията от Министерство на транспорта", посочи Андреев.

Той обаче призна, че има известни притеснения, свързани с настилката на "Дунав мост 2". Дебелината на асфалта трябва да е минимум 10 см, но на места се наблюдава деформация.

„От строителя бяха взети проби, насочиха се нещата към проникване на вода между износващия и свързващия пласт на настилката. Премахна се един праг в шахтите, така че по-добре да се оттича водата. От понеделник ще се спира поетапно движението, за да се преасфалтира участъкът", съобщи експертът.

До края на декември всички проблеми трябва да бъдат отстранени. Гаранционният срок на съоръжението е 120 години, каза още Владимир Андреев.