Българска "Златна зора" ще прочиства имигранти

https://www.24chasa.bg/novini/article/2428791 www.24chasa.bg
Симеон Костадинов даде изявление пред залата - вътре медиите не бяха допуснати. СНИМКА: Николай Литов

Крайнодясна формация по подобие на гръцката "Златна зора" се роди в София.

Националистическата партия на България (НПБ) събира 10 оранизации, сред които забранената в Германия, Русия и Испания "Кръв и чест", “Национална съпротива”, Българска национално-радикална партия и сдружение “Офанзива” на най-върлите запалянковци на футболните клубове - ултрасите.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

НПБ организира другата неделя протест в Перник по повод плановете на управляващите да заселят бежанци там. Ако властта наистина го направи, ще блокираме пътен възел “Детелината”, предупредиха от новата формация.

От НПБ вече направили невъоръжени патрули за охрана на българите от имигранти и от цигани.
В ръководството на формацията са само млади и гневни мъже под 30 г.

Момчетата приеха за основна цел “овладяването на пълната държавно - политическа власт, защото само така ще можем да се разправим веднъж завинаги с всички врагове на Родината в лицето на партиите от статуквото, икономическата олигархия и чуждата резидентура”.

НПБ се роди като партия без присъствието на медии - те бяха учтиво помолени да излязат от залата. “Момчетата не са сърдити. Просто са предпазливи. Могат да станат и сърдити, ако някой ги раздразни или ги накара да се почувстват раздразнени”, обясни Симеон Костадинов - един от тримата в националния изпълнителен комитет.

От НПБ са за право на неизбежна самоотбрана и нов закон за вероизповеданията, който да позволява регистрация само след доказване на поне 500 000 последователи.

Искат още президентска република, мажоритарен вот и задължително гласуване.

Знакът и знамето на партията са черни, с изправен златен лъв, обърнат надясно.

Сред невъзможните коалиционни партньори са вече управлявали формации и съюзът Валери Симеонов - Слави Бинев. “Атака” не е изключена.

Симеон Костадинов, който е бил в “Атака” до 2006 г., обяви, че НПБ има вече над 3500 членове. Според него всички останали националистически партии са възникнали като полуказионни. “Зад нас не стои никой”, увери Костадинов.

Единственото популярно и на по-зряла възраст лице на учредяването бе това на екзорсиста отец Георги Гелеменов, националист от зората на прехода.