Бареков: Дивият каратист Борисов си призна за офшорката

https://www.24chasa.bg/novini/article/2434606 www.24chasa.bg
Снимка: barekov.com

Две скандални признания направи най-сетне бившият премиер Бойко Борисов, който мълчеше гузно за наличието на офшорка в портфейла му. Борисов си призна, че е притежавал офшорка в съдружие с Цветелина Бориславова (което прави 50%) и заедно с други видни фигури на СИК. Борисов си призна и какво е нивото му - "един див каратист", който незнайно как попадна на най-високото ниво в държавата, това написа в блога си лидерът на „България без цензура" Николай Бареков.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Второто скандално признание на Борисов е, че той е забравил да декларира офшорния си бизнес в декларацията си пред Сметната палата. Една операция "Чисти ръце" би доказала, че макар и с маскирана собственост, тази фирма продължава и до ден днешен да действа.

Видно е как бившата мутра от СИК мобилизира знакови фигури от подземния свят да му лъскат имиджа по вестниците. Поредният, който твърди, че младият Борисов не е на снимка с Иво Карамански и Киро Японеца, е основателят на силовата борческа групировка "Зора Инс" Димитър Джамов. Ето още един въпрос, на който Борисов ще трябва да отговори - ако не сега, то след съставянето на ново правителство: Какво е общото между Бойко Борисов, Телето, Маджо, Маргините, Поли Пантев??

И въпрос към бъдещите "патерици" на Борисов в парламента - Реформаторския блок: Как приемате от морална и от политическа гледна точка (защото за вас двете не се припокриват) вашето съдружие със съдружник на основателите на СИК? Имате ли позиция по въпроса?" , пише още Бареков.