Казали на Баташов, че е прероден Яворов. Усещал, че ще си отиде рано

https://www.24chasa.bg/novini/article/2491481 www.24chasa.bg

Той е прероден Яворов, му казаха след катастрофа и е усещал, че ще си отиде рано., обяви майката на рано починалия популярен актьор Андрей Баташов - Теодора Стефанова по bTV. Той почина на 45-годишна възраст навръх имения си ден - 30 ноември 2010 г., от полиорганна недостатъчност.

Тя разказа подробности за пътното произшествие - на пътя нямало обозначения и падат в бетонен трап с колата, но се разминал без операция.

Жаждата му за живот бе голяма. Когато се събуди от комата в „Токуда", първото нещо, което ме ме попита бе: „Мамо, дойде ли Путин". Няколко дни по-рано той трябваше да пристигне на посещение в България, допълни Стефанова.

„Кога съм го виждала щастлив? Беше много щастлив, когато обяви, че ще се жени. Казваше ми: „Знаеш ли, все се въздържах да се женя, за да не повторя твоята съдба. За една седмица без ничия помощ си организира всичко, на други това отнемаше месеци", добави тя.

По думите й най-голямата любов на актьора е била Наталия Дончева - дъщерята на Пламен Дончев, най-популярен с ролята си на Малък Петко. Родителите на Наталия, обаче не одобрявали семейството на Андрей. "Смятаха ни за не имащи, не богати", спомни си Стефанова. Андрей и Наталия се срещнали във Франция и родителите й, особено бащата, настояли тя да продължи да учи там.

Майката на Андрей дори разкри, че тя е била бременна, но по настояване на родителите бременността била прекратена. "Трябваше да има и дете, но това не стана", бяха думите й.

„Бе всеотдаен в професията, малко преди 800-ото представление на „Секс, наркотици и рокендрол" си отиде. Продаде си колата, за да направи представление", разказа майка му.

„Той е от дворянски род, създател на оръжейната промишленост в Русия плюс производство на самовари. Дори топовете на Шипка са били тяхно дело", сподели тя.