Нападнатата от сириец продавачка - шампионка по бокс, отблъснала го с шамари

https://www.24chasa.bg/novini/article/2520371 www.24chasa.bg
Борислава Господинова правеше кафе на клиентите си, въпреки случилото се само преди ден. СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ

Сирийски бежанец в понеделник нападна продавачка в столичен магазин, за да я обере, но 19-годишното момиче се оказа шампионка по бокс и отблъсна чужденеца с няколко шамара. Така нападателят остана без плячка, бе задържан и откаран в ареста с белезници на ръцете.

Инцидентът стана около 18,30 ч в магазинче на бул. "Сливница", където Борислава Господинова продава дребни сладки и кафе, когато не ходи на състезания. Красивата продавачка и два пъти шампионка по бокс за девойки привлякла вниманието на временно пребиваващия в страната 34-годишен сириец. Когато се свечерило, той нахлул вътре, приближил до касата и ударил Борислава. Смелото момиче обаче му отвърнало с няколко шамара и му попречило да задигне парите. Дори му приложила бойна хватка и той се принудил да я ухапе по ръцете, за да се освободи.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

С помощта на клиент, който по това време бил в магазина, тя успяла да спре нападателя и да извика полиция. Минути по-късно сириецът бил задържан от пристигналия на място патрул на Пето РУП.

Шампионката Борислава потърсила сама помощ в "Пирогов" заради контузия на таза и съмнения за счупване на срамната кост, както и със сътресение на единия бъбрек и ухапвания на показалците на ръцете. Въпреки че лекарите предложили да бъде хоспитализирана, тя отказала.

Грабеж е най-вероятният мотив за нападението над момичето, коментираха от полицията. От полицията обаче не уточниха защо у имигранта са открити 2000 долара.
Според друга версия сириецът е искал да изнасили 19-годишната продавачка и затова нахлул в магазинчето.

Въпреки случилото се Борислава бе на работа, но отказа да коментира инцидента. "Оставете ме, няма какво да кажа, от полицията не ми разрешават да говоря", лаконична бе тя.

Според продавачи в близки магазини тя е много бойно момиче и би могла да се справи при такава тежка ситуация. Напоследък спряла да ходи на тренировки, защото се налагало по-често да бъде на работа. Борислава е спечелила две национални титли в категория до 64 и 69 кг по бокс. Учи в Националната спортна академия.
"Борислава е много интелигентно и възпитано момиче, само хубави неща мога да кажа за нея", кометира и националният треньор по бокс Павел Сяров.

"Тя е много свястно момиче, отговорно и работливо, родителите също са търговци, отдавна стопанисват магазинчето", коментираха още хората в квартала. Според тях доста често в района минават имигранти на групи от 10 човека, защото точно там е спирката за автобус, който отива до "Военна рампа", където има бежански лагер.
Трима младежи бяха задържани за нападението над двама сирийци и ливанец, след като са били разпознати от потърпевшите. Чужденците бяха пребити от група младежи до заведение за бързо хранене в неделя около 21 ч на бул. "Сливница".

Единият, 15-годишен ученик, е регистриран в полицията за хулиганство. Другите двама са на 18 и 19 г. Полицията продължава издирването и на останалите биячи.
Вече са започнали масирани проверки в цялата страна заради постъпили сигнали за фиктивни адреси, които бежанци представяли пред властите, или липсва на съгласие от собственика на посоченото за настаняване жилище. При такива случаи полицаите подават сигнал към ръководството на агенцията за бежанците да не се допуска излизането на чужденците от местата за временно настаняване.

Мерките целят да предотвратят измамни схеми с недобросъвестни посредници, допълниха от МВР.