МВР: Няма чужденци със счупени глави и крайници при инцидента в Любимец

https://www.24chasa.bg/novini/article/2556944 www.24chasa.bg
Част от алжирците.

Няма чужденци със счупени глави и крайници при инцидент, възникнал в дома в Любимец. Министър Цветлин Йовчев е разпоредил цялостна проверка по случая, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Виж тук по темата

„Напрежение между чужди граждани, пребиваващи в Дома за временно настаняване в Любимец, е възникнало на 30 ноември т.г. вечерта. То е ескалирало в бунт, при който се стигнало до трошене на имуществото в помещенията и коридора на етажа на сградата, изтръгване на кабели на телевизионни приемници, избиване на вратите, изкъртване на предпазните решетки на радиаторите за отопление и част от тръбите, струпване на барикади от метални легла.

С оглед недопускане на неговото разрастване са съсредоточени полицейски сили. Направен е безуспешен опит за преговори и след оказана яростна съпротива, придружена с нападение от страна на чуждите граждани, за овладяване на ситуацията се е наложило употреба на физическа сила и помощни средства. На пострадалите чужди граждани е оказана медицинска помощ от екип на болницата в Свиленград, няма констатирани сериозни наранявания и счупвания.

По време на инцидента са пострадали и двама полицейски служители, на които също е оказана медицинска помощ.

Във връзка с възникналия инцидент в дома, министър Цветлин Йовчев е разпоредил цялостна проверка", обясниха от вътрешното министерство.