Миков за посещението на "Атака" в Куба: Получавам много заявления, не помня дали са ми давали

https://www.24chasa.bg/novini/article/2593055 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни.

Така председателят на парламента Михаил Миков коментира пред журналисти в парламента информацията, че депутати от „Атака", начело с Волен Сидеров, са били на посещение в Куба.

Попитан дали от ПГ на „Атака" са подали заявление за официално посещение в Куба, Миков каза: „Не си спомням да са ми давали официално заявление. Не съм и правил проверка, за да мога да отговоря с точност. Получавам много заявления".

На въпрос дали е нормално депутатите да са в Куба, когато в пленарна зала се гласува Законът за държавния бюджет за 2014 г., Миков заяви: „Всеки сам избира поведението си. Въпрос на лична отговорност".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

„Всяка парламентарна група е в правото си да прави контакти, в това число и международни. Каквито преценят. Видях тези дни, че друг лидер беше в Израел, пък никой нищо не ми е съобщавал", коментира председателят на парламента.

На въпрос относно застраховка на сградата на парламента срещу бунтове, председателят на Народното събрание заяви: „Знаете, че парламентът е разрушаван многократно. По-добре да се застрахова и да платят застрахователите, отколкото данъкоплатците".

По повод заявеното от Цветан Цветанов, че договорът на СДВР с частна фирма за охранителна дейност е от 2008 г. Миков заяви: „Нека се провери. Ще се въздържа от коментар. Нека тези, които говорят, да проверят този договор, да видят и други - кога са се случвали, как са се случвали. Този договор никога не е влизал в моя кабинет".