Британец с песен за ракията: Тя е за бедността, но е и възхвала (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/2639618 www.24chasa.bg
Видео: Youtube

След като преди година англичанинът Джонатан Тейлър участва в надпревара по надпиване с мома в Крушево, където живее, сега той взриви интернет пространството с "Песен за ракията".

Той сподели пред bTV, че песента му е за бедността в България, за трудния начин, по който хората живеят тук. Но също е и възхвала на ракията.

"Песента е безплатна. Ако правя песен за бедността, не искам да получавам пари от нея", допълва още той.

Избягах от Великобритания. Дойдох тук заради начина на живот. Най-хубавото на България е начинът на живот, гостоприемството, споделя Джонатан.

"Времената са трудни, но докато имаме ракия ще сме щастливи. Не се връщайте назад каквото и да се случи.

С тази песен искам да кажа: Благодаря ви. Обичам страната ви. Вие сте направили само добри неща за мен", каза още англичанинът.

Той заяви, че песента е насочена и към лидера на Британската партия за независимост Найджъл Фараж, защото българите имат повече качества от англичаните.

Тейлър е автор на две гневни писма до Фараж. “Аз живея и работя в България с абсолютна свобода и искам същото за българите във Великобритания".

В песента си Джонатан осмива с блеене на коза лицемерния, според него, политик.

"Песен за ракия" се базира на популярната в Англия песничка "Какво ще правим с пияния моряк?”, а музикалният съспенс се донагнетява от перкусионно соло върху истински казан за пърцуца.