Дядоколедовци си спретнаха предпразничен бой в Ню Йорк (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/2640188 www.24chasa.bg
Снимка: YouTube

В Ню Йорк избухна масов бой между десетина мъже, облечени в костюми на Дядо Коледа. Това се случи на ежегодния празник SantaCon, пише „Ню Йорк Дейли Нюз".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Любителски кадри от коледния бой бяха качени в YouTube със заглавие „Santapocolypse NYC 2013". На видеото се вижда как група от поне 8 мъже, преоблечени като Дядо Коледа, се налагат един друг с юмруци и ритници. От видеото обаче не става ясна причината за боя.

SantaCon се отбелязва предколедно не само в Ню Йорк, но и в още около 300 англоезични града по света като Лондон, Ванкувър, Белфаст. Началото на феста е положено преди 10 години в Сан Франциско. Участниците се маскират не само като Дядо Коледа, но и като елени, елфи или дори като елхи.

Празникът е с благотворителна цел, като събраните средства отиват при нуждаещите се. По традиция SantaCon всеки път завършва със сериозна почерпка, което нерядко води до батални сцени като тази в Ню Йорк.

Въпреки това този празник предизвиква доста критики и остри реакции от страна на жителите на празничните градове. Те постоянно се оплакват от маскирани в празнични костюми мъже, които пиянстват и буйстват по улиците.