Кубинският посланик: Сидеров и депутатите от "Атака" са били в Куба като туристи

https://www.24chasa.bg/novini/article/2866487 www.24chasa.bg
Снимка: ПИК

Депутатите от "Атака", водени от лидера на партията Волен Сидеров, са били в Куба като туристи. Това обясни посланикът на Куба Тересита Капоте пред бТВ.

Така тя опроверга твърденията на депутатите на националистите Деница Гаджева и Десислав Чукалов, заявявайки, че посолството не е било ангажирано по никакъв начин с тяхното пътуване, нито им е уреждало срещи там.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Припомняме, че в началото на декември бяха разпространени снимки на Волен Сидеров, Деница Гаджева и други депутати от "Атака" на плажа "Варадеро" в Куба. Тогава те твърдяха, че са били на официално посещение в качеството си на български депутати, членове на Групата за приятелство с Куба.

"В Куба бяхме на официално посещение. Ние бяхме единствената българска делегация, която беше приета в парламента на република Куба", заяви Гаджева и обясни, че в Куба са проучвали антиколониалната и здравната политика на страната, провеждайки работна среща с депутат от парламента.

Депутата Илиян Тодоров пък твърдеше, че пътуването на „Атака" е било осъществено със съдействието на посланика на Куба у нас.