Камери оневиняват Хамстера за побой

https://www.24chasa.bg/novini/article/2866788 www.24chasa.bg
Антон Петров-Хамстера влиза в съдебната зала. СНИМКА: АРХИВ

Записи от охранителни камери оневиняват Антон Петров-Хамстера за побоя пред заведение “Планет” на столичната ул. “Оборище”, при който пострада 28-годишен мъж в четвъртък вечерта, съобщиха от Софийската районна прокуратура (СРП).

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Заведено е дело срещу неизвестен извършител за нанасяне на средна телесна повреда, тъй като пострадалият е удрян по главата и не може категорично да посочи побойниците.

От кадрите на камерите ясно личало, че Хамстера е бил в заведението, докато отвън няколко мъже удряли с палки млад мъж, който се опитвал да се защити.

Предстои да се разпитат още свидетели на инцидента и да бъдат събрани допълнителни доказателства за участниците в побоя.

След 24-часов арест шестимата задържани са освободени, но това не означава, че на по-късен етап от разследването няма да им бъде повдигнато обвинение, ако има основания за това, допълниха от СРП.

“Не съм участвал в бой, нямам нищо общо, а и много свидетели го потвърждават, както и камерите”, коментира непосредствено след излизането си от ареста самият Антон Петров.

Според запознати причината за мелето били разменени реплики между две компании. Според адвокатката на Петров Ваня Траянова клиентът й е арестуван, защото е известен.

Антон Петров-Хамстера е следствен по две дела. Той е подсъдим по делото “Октопод" заедно с Алексей Петров и още четирима души. Обвинен е и за това, че е ръководил организирана престъпна група, която набирала проститутки, а дейността й била прикривана чрез модни агенции. През април м. г. Хамстера бе пуснат под домашен арест. След това му наложиха по-лека мярка - парична гаранция.

СИМА РАДКОВА