Въоръжени бандити атакуват банка, бягат без плячка (обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/2897976 www.24chasa.bg
Офисът на банката СНИМКА: Сима Радкова

Маскирани и въоръжени бандити нахлуха в централата на МКБ “Юнионбанк”, за да я оберат, но се уплашиха от задействалата се аларма и избягаха с празни ръце, като си прибраха обратно само куфарчето с инструменти за разбиване.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Според първоначалната информация 7-8 грабители влезли около 5,30 часа в офиса на столичния бул. “Тотлебен” 30, където по това време пазели двама охранители. За секунди единият от тях получил силен юмрук в лицето, другият също бил обезвреден, но преди това успял да натисне паник-бутона, което подплашило насочилите се към трезора на банката бандити. Според непотвърдена информация те се измъкнали от мястото на инцидента с черен джип.

“Няма откраднати пари или други ценни вещи. Полицията е пристигнала навреме, а охраната е реагирала адекватно”, заяви изпълнителният директор на банката Милка Тодорова пред bTV.

 Подробно са разпитани двамата охранители, които са в шок, но са дали показания по случая. Иззети са и записи от камери в помещението, които биха могли да помогнат за установяване самоличността на нападателите. Пристигналите на място разследващи полицаи направиха оглед на местопрестъплението.

Офисът на банката вчера бе затворен за граждани до 13 ч. До редакционното приключване на броя извършителите все още не бяха задържани.

Един от последните успешни банкови обири бе в Кърджали през ноември м. г., когато апаши задигнаха над 20 000 лв.