Майката на застреляния наркодилър крещяла: Извикайте линейка, спасете ми момчето!

https://www.24chasa.bg/novini/article/3223326 www.24chasa.bg
Трупът остана два часа във входа на бл. 380, докато приключи огледа на криминалистите.

Килъри разстреляха с два куршума в главата 44-годишен дилър, който бил под домашен арест. Екзекуцията стана на ул. “Майор Векилски” само на метри от Централния затвор и сграда на военната прокуратура в столичния кв. “Св. Троица” вчера.

Нападателите изненадали жертвата си Стоян Цветков, след като към 9,15 ч позвънили на домофона на входа и помолили да им отвори. Цветков всяка сутрин се подписвал пред полицаи, че спазва мярката “домашен арест”, наложена му от съда, и слязъл до входната врата за пореден път. Когато отворил вратата обаче, видял двама мъже с нахлупени качулки на главите, които стискали в ръце пистолети, насочени към него. Цветков опитал да се скрие, но куршуми 7-и калибър го застигнали и пронизали окото и бузата. Цветков паднал, а убийците хукнали през близкия паркинг.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Родителите на Цветков чули изстрелите и излезли да проверят какво става. Бащата, който е бивш железничар, опитал да спре кръвта на сина си с ръка, но струята била твърде силна.

“Веднага извикайте линейка, спасете ми момчето”, крещяла отчаяна майката на Стоян, но вече било твърде късно. За секунди входът потънал в кръв, а простреляният издъхнал на място. Тялото му лежа повече от два часа, докато криминалисти правеха оглед и търсеха следи от убийците. Районът бе отцепен, а съседите - разпитани.

Жена, която пушела на терасата по време на стрелбата, дала точно описание на убийците, които видяла да бягат. Тя обяснила пред разследващите, че единият е нисък и трътлест. Иззети са записи от камерата на съседния вход, която вероятно е заснела бягството на нападателите.

Според МВР убитият е криминално проявен за притежание на наркотици и контрабанда на цигари. Съседите обаче вчера не вярваха Стоян да е бил разследстван.

“Живееше от 2 месеца при родителите си, има жена и дъщеря, работи в столичния инспекторат. Иначе беше умно момче, малко тарикат изглеждаше и личеше, че разполага с пари. Караше хубав джип. Често го виждах в компанията на някакви мъже, които идваха пред блока и разговаряха дълго, не съм знаел, че е следствен”, обясни съсед.

Стоян Цветков е регистрирал през 2012 г. фирма “Ексдринк” на адреса, където е убит, с широк спектър от дейности - за търговия, консутантска дейност, недвижимо имущество и козметични услуги. Тя е еднолично дружество с ограничена отговорност и с уставен капитал от 2 лв., показва Търговският регистър.