Дупка погълна 8 редки и скъпи коли (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/3254767 www.24chasa.bg
Видео: Youtube

Огромна дупка, отворила се в пода на Националния музей на „Корвет" в американския щат Кентъки, е погълнала 8 редки и скъпи коли. Експозицията се намира близо до завода, където се произвеждат култовите автомобили.

Подът е пропаднал около 6 часа сутринта, когато музеят е бил затворен и затова няма пострадали. Шест от смачканите коли са били дарени на музея от автомобилни колекционери, които несъмнено са съкрушени от лошата новина. Останалите две са били дадени назаем от General Motors.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

<span class=Източник: Shutterstock.com" onclick="fnArticleGalleryLoad(3254768)"/>
Източник: Shutterstock.com

Всяка една от колите имат своя собствена история", разказва изпълнителният директор на музея Уендъл Строуд, цитира „Ню Йорк Дейли Нюз". Една от пропадналите коли е била толкова ценна за собственика си, че никога не е карана в дъжд, например. По думите на директора няколко от работниците се разплакали, когато станала аварията, защото се грижели за колите, като за бебета.

Музеят е разположен близо до фабриката, където се произвеждат емблематичните коли „Корвет" - модел на марката „Шевролет" на General Motors. Годишно експозицията от коли се посещава от 150 000 души.