Полицай върти бизнес с незаконни дърва

https://www.24chasa.bg/novini/article/3275402 www.24chasa.bg

Полицай от РПУ-то в Самоков и брат му въртят бизнес с незаконен дървен материал години наред пред очите на цяло село, сигнализираха местни жители.

Станислав Ласкин е арестуван във вторник в къщата си в самоковското с. Доспей, в която се намира и гатерът, бълвал незаконната продукция, разказаха читатели на в. “24 часа”.

“Главната улица бе блокирана от полицейски коли от обяд. Имаше и представител на прокуратурата и горски инспектори. Братята обаче не ги пускаха да влязат в двора”, разказаха очевидци.

Няколко часа служителите на реда и разследващите се наложило да седят пред дувара, зад който били складирани десетки кубици незаконни трупи, докато се снабдят със съдебно разрешение за обиск.

“Има замесен служител на полицията. По случая е образувано досъдебно производство. Тече и вътрешна проверка в Областната дирекция на МВР”, потвърдиха от пресцентъра на полицията в петък, но отказаха повече подробности.

Според жители на селото полицаят Станислав Ласкин и брат му Николай пряко движели бизнеса с назаконния иглолистен материал, въпреки че фирмата за дървообработка се водела официално на името на тяхната майка.

В последните години са им съставени няколко акта от горските инспектори заради открит в гатера материал без документи.
Въпреки това братята продължавали да зареждат гатера с камиони незаконни трупи. Ако бъдат установени достатъчно доказателства за незаконната дейност на полицая, той ще бъде уволнен дисциплинарно.