Откриха опожарена колата на банковите обирджии в София (обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/3325751 www.24chasa.bg
Снимка: Силвия Гурмева

Тъмно "Ауди" комби, което отговаря на описанието на колата на банковите обирджии от вчера сутрин, е намерено опожарено в столичния квартал "Хаджи Димитър", потвърдиха от Столичната дирекция на полицията за "24 часа".

Вътрешността на колата е напълно изгоряла. Все още не е установено кой е собственикът и, уточниха от полицията. Виж снимки и видео ТУК.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Сигналът за горящото "Ауди" е подаден в 22,30 ч. вчера. След като пожарникарите угасили пламъците, автомобилът е откаран в двора на СДВР, където е подложен на щателна проверка.

В 4,50 ч. тази сутрин е подаден сигнал за още един пламнал автомобил. "Опел Зафира" е изгорял пред блок в столичния кв. "Овча купел". Неговият собственик е установен. Той е 40-годишен мъж, без криминални регистрации. 

Според информацията на "24 часа" нападателите на банковия клон в „Хаджи Димитър" са избягали с „Ауди" тъмносин металик. Те паркирали возилото пред отсрещния блок. Когато инкасо автомобилът заредил 200 хил. евро в банката, трима от бандитите си нахлузили маските и пресекли улицата, отправяйки се към клона. Единият разбил вратата с чук, а другият напръскал със спрей охранителя и го ударил с приклада на автомат „Калашников" няколко пъти по главата.

После бандитите грабнали чували с пари пред очите на двете шокирани касиерки, след което отпрашили с "мръсна" газ в неизвестна посока.

Една от служителките на банката натиснала паник бутона в момента на чупенето на вратата. Първи на място дошли охранителите от СОТ, а след тях полицаи. По това време нападателите били вече извън района.