Вигенин уговаря Катар за нов газов коридор и банка в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/3415524 www.24chasa.bg
Министърът на външните работи Кристиан Вигенин се срещна с шейх Абдула ал Тани, министър-председател и министър на вътрешните работи на държавата Катар. СНИМКА: МВнР

Предлагаме на Катар да отвори своя банка в София, която ще е в полза на катарските инвестиции не само в България, но и в съседните страни и ще подпомогне развитието на бизнес отношенията, заяви в Доха вчера външният министър Кристиан Вигенин.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Шефът на българската дипломация пристигна на работно посещение в заливното емирство директно от срещата в Будапеща на страните от Вишеградската четворка плюс България, Гърция и Румъния. Предадох на катарската страна идеята на Унгария за нов газов коридор “Юг-север” от Гърция през България и Румъния, която дискутирахме в Будапеща, съобщи Вигенин. Според него идеята представлява интерес за Катар заради намерението на Гърция освен трансадриатическия газопровод да развие и терминал за втечнен природен газ.

България ще домакинства на среща по този въпрос и поканихме нашите катарски приятели да участват в нея, каза още Вигенин. Той бе приет от премиера на Катар и министър на вътрешните работи шейх Абдула ал Тани, а по-късно се срещна последователно и с министрите на външните работи и финансите, както и със заместник-министъра на икономиката. От катарска страна бе проявен интерес какви са условията за придобиване на концесии в България и по-специално в златодобива. По време на срещите бе обсъдена и идеята за създаване на съвместен фонд за насърчаване на малкия и средния бизнес.

Българският външен министър предложи на катарската страна редовни политически консултации и обеща съдействие в ЕС по въпроса за премахване на визите за катарски граждани.

Самите ние ще направим така, че максимално да облекчим визовия режим за Катар, допълни Вигенин.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 103 000 лева ще заработи Веселин Маринов от тазгодишния си коледен концерт. Предварителните прогнози сочат, че печалбата от традиционна му изява по това време на годината ще е рекордна. Веско обяви, че коледното му творческо празненство тази година ще се проведе на 3 декември в НДК, като това ще е 22-рият му концерт на сцената на зала 1.

Лятото официално си отиде! И идват студ, силен вятър и слани. От днес времето в цялата страна значително се влошава, като високите стойности на температурите и слънчевото време остават като мил спомен. "Чувствителното понижаване на температурите ще се усети във вторник и сряда. Добрата новина е, че в края на седмицата ще има леко повишение на

Софиянец изхвърли книги до кофи за боклук и предизвика възмущението на потребителите в социалните мрежи. Вместо да ги запази и съхрани столичанинът явно е решил да освободи място за нещо по важно в жилището си от художествените