Осъдиха атентатора на Доган - Октай Енимехмедов, на 3 години и 6 месеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/3427289 www.24chasa.bg
Снимки: Христо Рахнев

Произнесоха присъдата на Октай Енимехмедов. Той получава 3 години и 6 месеца затвор. Софийският градски съд го призна за виновен за закана за убийство и го оправда по обвинението повдигнато от прокуратурата за опит за убийство на Ахмед Доган.

По второто обвинение за хулиганство съдебният състав с председател Пенка Велинова му наложи 3 години лишаване от свобода и постанови, че Октай трябва да излежи по-тежкото от двете наказания.

Съдът взе предвид, че от наказанието трябва да се изключи времето, което той е прекарал в предварителния арест, което е 1 година. Ако по-горните инстанции потвърдят това наказание, студентът от Бургас ще лежи 2 години и 6 месеца в затворническо общежитие от открит тип. В заключение, председателят на състава съобщи, че решението е подписано с особено мнение от 1 от съдебните заседатели. Според Петко Денчев, Енимехмедов трябва да бъде наказан с 1 година и 1 месец.

След заседанието прокурорът по делото Илиян Точев заяви, че ще протестира присъдата. Според него, има достатъчно доказателства, че Енимехмедов е действал с умисъл и е планирал убийството на Доган, но опитът му останал недовършен по независещи от него причини.

Съдът не промени мярката за неотклонение на Октай и го остави в ареста до произнасянето по делото на следващата инстанция.

Очаквайте подробности!