100 тона пилешко са запечатани при съвместна акция на МВР и НАП

https://www.24chasa.bg/novini/article/3901830 www.24chasa.bg

Запечатани са 100 тона пилешко месо при съвместна акция на МВР и НАП. Стоката била запечатана в понеделник вечерта в складове на фирма, която според базата данни на НАП е с висок рисков профил. Дружеството имало солидни задължения към държавата. Това стана ясно на Пресконференция на МВР, на която присъстваха главният секретар на МВР Светлин Лазаров, шефът на Агенция "Митници" Павел Тонев и шефът на НАП Бойко Атанасов.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

„Ако до утре не внесат гаранция, стоката ще се конфискува“, заяви Атанасов.

Агенция „Митници“ се похвалиха, че за първото тримесечие на тази година са конфискувани на вътрешните ни граници 1019 кг наркотици и прекурсори. 100 кг от тях са хероин. „Това количество е между 5 и 10 пъти повече спрямо задържаното за цялата 2013 година“, каза главният секретар на МВР Лазаров.

Във връзка с обира на клон на банка ДСК в столицата тази сутрин Лазаров обясни, че банковият офис е имал пробив в сигурността. Тази сутрин в 8:30 часа е подаден сигнал от клон на бул.“Стамболийски“, че са задигнати 7000 лева. Маскиран и въоръжен с нож заплашил служителката на клона и отмъкнал парите. По това време в офиса е имало охранителка, която не е успяла да предприеме действия по задържането на нападателя. След като взел парите, той се оттеглил пеша от мястото, казаха очевидци за „24 часа“.

„Предприети са действия от полицията за разкриване на извършителя“, каза Лазаров и отказа повече подробности по разследването.