Бившият зам-министър научил за смъртта на сина си към 1 през нощта

https://www.24chasa.bg/novini/article/3929085 www.24chasa.bg
Димитър Георгиев Снимка: Архив

Синът на бившия зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на ГЕРБ Димитър Георгиев - Юлиян, загина при катастрофа в София в сряда вечерта, както "24 часа онлайн" вече писа.

20-годишният студент от Техническия университет карал мотора си по бул. “Симеоновско шосе”, когато към 21 ч го връхлетял мерцедес. От удара мотористът изхвърчал на метри и починал на място, потвърдиха от столичната полиция.

От там уточниха, че шофьорът на мерцедеса е 49-годишен мъж, и отказаха друг коментар с аргумента, че тече разследване.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

“Очакваме обективно разследване за причините на катастрофата, както и разпит на всички свидетели”, заяви Димитър Георгиев за “24 часа”.

Пръв за инцидента съобщи журналистът Найо Тицин. Станал свидетел на катастрофата минути след нея, той публикува снимка във фейсбук. По-късно с него се свързала бабата на Юлиян. Надявала се да научи от Тицин нещо повече, защото от полицията не съобщили на близките подробности.

“Имахме желание да дарим органите му. Разбрах, че за това е трябвало да се предприеме бърза процедура по поддържане работата на сърцето, но не съм наясно дали в случая с детето ни това е било възможно”, каза бащата. Той допълни, че научил за смъртта на сина си към 1 ч през нощта.

Според Георгиев шофьорът на мерцедеса е правил ляв завой и е навлязъл в насрещното платно, когато е ударил сина му.

“Очакваме да разберем дали е направена кръвна проба за алкохол и наркотици на шофьора на мерцедеса”, обясни опечаленият баща.

Юлиян събирал една година пари, за да си купи мотора.