Собственик на пицарии е шофирал мерцедеса в катастрофата, убила сина на зам.-министъра

https://www.24chasa.bg/novini/article/3940140 www.24chasa.bg
Загиналият Юлиян Снимка: Фейсбук

Георги Илиев, на 49 г., е шофирал мерцедеса при катастрофата, в която загина 20-годишния Юлиян Георгиев, син на бивш. зам.-министър от ГЕРБ. Това научи "24 часа" от прокуратурата. Илиев е съсобственик на веригата пицарии "Виктория".

20-годишният Юлиян Георгиев излязъл с мотора си, за да вземе лекции от колежка в сряда вечерта, когато сребрист мерцедес го удари и уби на място в столицата.
Студентът, който е син на бившия зам.-министър на вътрешните работи от кабинета на ГЕРБ Димитър Георгиев, пътувал от Студентски град в посока към дома си в “Лозенец” към 21 ч.

Близо до пресечката за бившия Ловен парк движещият се в насрещното платно мерцедес направил ляв завой, за да влезе в парка и препречил пътя на моториста. Последвал зверски удар, при който младежът хвърчал 50 м,  а от ямахата останала купчина ламарина.

Дошлият на място екип на “Спешна помощ” само констатирал смъртта на Юлиян.
Зад волана на мерцедеса е седял 49-годишният Георги Илиев, казаха за “24 часа” от Софийска градска прокуратура (СГП), след като два дни преди това от полицията отказаха да съобщят имената на другия участник в катастрофата.

“Срещу него е образувано досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост”, обясни Елка Ваклинова, говорител на СГП. Резултатите от кръвния тест на Илиев показали, че той не е употребил алкохол или наркотици. Има чисто съдебно минало.

“Назначени са съдебно медицински и технически експертизи, които да изяснят точната причина за катастрофата”, допълни Ваклинова.
 

Подробности очаквайте по-късно в сайта и във в. "24 часа"