Убитият Николай и екзекуторът му съученици от морското училище

https://www.24chasa.bg/novini/article/4044536 www.24chasa.bg
Тодор Атанасов, задържан за убийството

22-годишният Николай, наръган в гърдите и оставен да умре край черен път в Карнобатско и обвиненият за убийството Тодор Атанасов, са съученици от Професионална гимназия по морско корабоводене и риболов „Св. Никола” в Бургас, по-известна като морското училище, става ясно от профилите на двамата във фейсбук.

Според техни общи приятели те са израснали заедно, тъй като семействата им са съседи в бл. 20 на ж.к. „Славейков”.

Все още е рано да се твърди дали убийството е било предварително планирано или Тодор се е поблазнил от голямата сума пари, която е носел Николай, твърдят работещи по случая.

Ревизия ще установи колко точно са липсващите пари, но при всички случаи са над 5000 лв., в последния работен ден преди празниците Николай е имал задачата да прибере сумите от търговските обекти, в които фирмата работи. Той вероятно е взел със себе си Тодор, за да не е сам, докато обикаля областта.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи колко време след намушкването 22-годишният мъж е агонизирал. Това има значение за квалификацията на тежкото престъпление, обясняват юристи.

Николай Христов е прободен четири пъти в гръдния кош с нож в самия автомобил и след това е изхвърлен в землището на с. Сигмен.

Полицията започва издирване след като родителите му подават сигнал, че не се е прибрал от работа и нямат връзка с него.