Пет месеца условно за проф. Драгомир Драганов

https://www.24chasa.bg/novini/article/4048923 www.24chasa.bg


На 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, забрана да шофира 14 месеца и глоба от 100 лв. за каране на кола в пияно състояние бе осъден проф. Драгомир Драганов.

Преподавателят в Софийския университет бе хванат да кара пиян от столичната Пътна полиция в началото на април. Лъкатушещата кола на 65-годишния историк била забелязана първо от гражданин да се движи на зигзаг по пътя край Киноцентъра в кв. "Бояна" в столицата. При проверка дрегерът отчете 2,44 промила.

Няколко дни по-късно професорът призна пред Би Ти Ви, че пил "100 грама водка с таратор. Уговорката беше аз да изкарам колата и да я прибера, а през другото време да кара жена ми", обясни Драганов. Той твърди, че бил заловен от полицията на метри от къщата си.

Драгомир Драганов ще се пенсионира от 1 юли 2014 г., обявиха няколко дни по-късно от пресцентъра на Софийския университет.

Проф. Драгомир Драганов стана участник в лека катастрофа през 2012 г. Тогава преподавателят в Историческия факултет бе хванат да шофира с 1,56 промила алкохол в кръвта около 10 часа сутринта на околовръстното шосе в София.

През 2010 г. проф. Драганов също е заловен да кара с 2,1 промила. В края на миналата година пък името му бе забъркано в скандал, след като ранобудните студенти пуснаха в интернет видео с пияни преподаватели в коридорите на СУ.

65-годишният професор бе народен представител в VII Велико народно събрание и в 38-ото народно събрание. През 2007 г. Драганов бе кандидат за кмет на София, издигнат от бизнеспартия ЛИДЕР.