Волен Сидеров се изправя пред съда днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/4203353 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Волен Сидеров ще застане на подсъдимата скамейка днес във връзка с инцидента станал в началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен, съобщи БГНЕС.

Два дни след инцидента главният прокурор Сотир Цацаров поиска имуниетата на Сидеров. В последствие депутатът сам се отказа от него. По обвинението за хулиганство Сидеров може да получи наказание до 5 години затвор, а по обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до 3 години лишаване от свобода.

Разпитани са 20 свидетели, останали да изчакат разследващите на летището. Пред полицията очевдиците са дали показания, като са посочили, че лидерът на "Атака" е имал дейно участие в скандала.

Това е втоти подобен случай с депутата. През 2010 г. Сидеров беше спрян на летището във Франкфурт след полет с "Луфтханза", защото буйствал в самолета. По-късно той се извини на екипажа за поведението си.

Делото ще се гледа в Софийски градски съд и е разпределено на 11 състав с председател съдия Мариета Райкова.