Издъхна майката на дистрибутора Ники, убит от свой приятел наркоман

https://www.24chasa.bg/novini/article/4286618 www.24chasa.bg
Кадър ТV7

По-малко от 5 месеца след жестокото убийство на Николай Христов, вчера издъхна и неговата майка, съобщи близък на семейството пред BurgasNovinite.

Милена Христова, майката на Ники страдаше от рак. В единственото интервю с нея тя носи блузата на Николай, часовника му на ръката си, той е бил единственият ? син, заради когото намирала сили да живее.

Милена, трудно преглъщаше това, което е чула от разследващите. Детето ? е намушкано четири пъти заради парите, които е носело в себе си. Сумата от 5000 лева била оборот от стоката, която Николай е разнасял в работата си като дистрибутор.

Убитият от приятеля си от детинство Николай е работел като дистирибутор на сладки храни и дребни ядки. Бил е възпитаник на морското училище в Бургас, кротък и приветлив, обичал да играе футбол.

Убиецът, 21-годишният Тодор Атанасов е криминално проявен и осъждан за кражби и притежание на наркотици.

Жестокото убийство потресе Бургас на Великден. 22-годишният Николай Христов от Бургас бе открит убит и захвърлен в карнобатско село. Момчето работело като дистрибутор на захарни изделия и живеело в комплекс "Славейков".

Случаят с Николай потресе цялата страна. На 19 април около 13.50 ч. във Второ Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от родителите му, че не се е прибрал от работа от предния ден, като оттогава е в неизвестност.

По случая своевременно е сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас.

Ченгетата тръгнали по гореща следа - автомобилът на Христов бил открит изоставен в землището на село Банево, отскоро квартал на Бургас.

Убиецът е бил заловен за няколко часа - това е Тодор Атанасов, връстник на жертвата и негов съсед в комплекс "Славейков". Атанасов е криминално проявен и осъждан за кражби и притежаване на наркотици, съобщиха от полицията.

Според аутопсията Николай е умрял вследствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб.

Една от версиите гласи, че Тодор поискал среща с жертвата. Натискал съседа си да разпространява наркотици. Николай се опъвал и двамата се скарали. В пристъп на ярост, убиецът го намушкал. После решил да укрие трупа и да го зарови край село Сигмен. Драмата се разиграла в буса на дистрибутора.

Килърът подкарал форда, стигнал край Сигмен и избутал трупа навън. После укрил возилото на съвсем друго място- край Банево и се прибра у дома с градския транспорт.

Според разследването Атанасов е намушкал на 4 места в гръдния кош 22-годишния си приятел Николай Христов, с когото са учили в една и съща гимназия и от години живеят в един и същ блок.

Засега обвинението е само по чл.115, то е работно, няма квалифициращи обстоятелства, но може де се промени, след като излязат резултатите от експертизите, каза наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова, административен шеф на окръжното обвинение.

Поръчана е съдебно-медицинска експертиза, която ще изясни дали Николай е изхвърлен от колата жив и след колко време от намушкванията е настъпила смъртта.

Основната версия, по която полицията работи, е грабеж, но все още такова обвинение на Тодор не е повдигнато.