Стивън Хокинг предсказва апокалипсис във Вселената

https://www.24chasa.bg/novini/article/4292517 www.24chasa.bg

Известният теоретичен физик и космолог Стивън Хокинг предсказва апокалипсис заради Хигс бозона, съобщава „Хъфингтън поуст“.

Ученият е уверен, че бозонът е способен да предизвика изчезването на двете фундаментални основи на Вселената. Хокинг пише за това в своята нова книга Starmus, която ще излезе през октомври 2014 г.

Според Хокинг, по време на експеримент в земни условия може да бъде създаден нестабилен Хигс бозон, който да стане своеобразен тунел между „изкуствения и истински вакуум”. В резултат на пробив в Полето на Хигс, цялата Вселена ще премине в друго физично състояние. При това този преход ще е мигновен.

Смята се, че т. нар. Божия частица е агентът, който дава маса на материята след Големия взрив преди 13,7 млрд. години.

Частицата Хигс бозон носи името на британския физик Питър Хигс, който през 1964 г. прави предположение за съществуването й. Според него тя “носи вината” за образуване на звездите и планетите, и в крайна сметка за възникването на живота.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното