Радан Кънев: В бг условия съм по-скоро вляво от центъра по убеждения

https://www.24chasa.bg/novini/article/4301528 www.24chasa.bg
Радан Кънев

"В българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си". Това казва лидерът на ДСБ и един от ръководителите на Реформаторския блок Радан Кънев на среща в София с НПО, пише БГНЕС.

Пред представителите на неправителствената организация Кънев представя себе си и действията си като лидер на ДСБ. В срещата участват около 10 души и Кънев знае, че думите му се записват. Срещата има за цел да се запознаят с неговите икономически и политически виждания.

"В български условия чувствам себе си като центристки политик. Ясно е, че ДСБ е партия, която е вдясно от центъра. Критикуван съм в рамките на партията си, че съм сравнително ляв за нея. То е по две линии – и по икономическия вектор съм малко по-наляво от крайните десни позиции, които могат да се срещнат в България и по социалния либерално-консервативен, където в българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си, но то е, защото България е отместена примерно спрямо Европа доста вдясно", заявява Кънев на срещата.

Знаете, от 4 г. съм в ръководството на ДСБ, 2 от тях прекарах като заместник-председател. Правел съм каквото е по силите ми да променям ДСБ и мисля, че нерядко с успех, подчертава на срещата с НПО Кънев.

Потърсен за коментар на своите думи, Кънев заявява пред БГНЕС, че не знае за какво става дума.

"Не знам за какъв разговор говорите, нито кога се е състоял, така че трябва да се запозная. Без да се сещам в момента въобще за какъв разговор става дума, абсурдно е да го коментирам. Предполагам, че ще имате някаква публикация, ще се запозная и после ще коментирам", заяви Кънев. Той подчерта, че с НПО се среща ежедневно от доста години насам и попита за коя организация точно става дума.

На въпрос, че вероятно е било това лято и може би е забравил какво е говорил, Кънев заяви: "Боя се, че със сигурност не е било това лято". На въпрос по-отдавна ли е било, отговорът беше "Да". На въпрос дали това е било негова моментна оценка или политическо виждане, Радан Кънев заяви: "Наистина не знам за какво става дума".

Аудиозаписът, който стои в основата на цитираната информация, е част от разговора на г-н Радан Кънев с членовете на Института за свободен капитализъм "Атлас". Срещата се състоя на 4 юли 2013 г. и бе първата от поредица срещи, които Институтът за свободен капитализъм "Атлас"(ИСКА) проведе с партиите, основали впоследствие Реформаторският блок. Това пише институтът до БГНЕС.

Оригиналният аудиозапис на срещата между г-н Кънев и ИСКА трае 2 часа 21 минути. Между 15 и 16-тата минута от срещата г-н Кънев казва това, което се чува в поместения на вашия сайт вас запис. Самият запис бе направен със съгласието на г-н Кънев и е част от архива на ИСКА. Той не е таен, но не е и публичен извън кръга членове на Института за свободен капитализъм "Атлас", тъй като е направен единствено с цел да документира проведената среща. Журналисти от сайта БГНЕС не са се обръщали към никого от членовете на института с молба за достъп и цитиране на този запис, и в този смисъл публичното му огласяване е некоректно и неправомерно, се казва още в писмото.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и