Лукарски: Хората във фейсбук може да искат оставката само на жена си

https://www.24chasa.bg/novini/article/4355578 www.24chasa.bg
Божидар Лукарски е категоричен - използвал е неуместно думата “трик” в интервюто му пред “24 часа”, което се превърна в хит. Но пък тя е била съчетана с “на шега”. Иначе допуска, че имената на Борисов и Цветанов са увеличили резултата на блока.

"В интервюто пред вас не използвах подходяща дума - "трик". Не сме имали стратегия с повтарянето в кампанията на призива Бойко Борисов да не е премиер, а Цветан Цветанов - вътрешен министър, да помпаме резултата си, въпреки че това най-вероятно наистина го увеличи."

Това заяви лидерът на СДС и председател на Националния предизборен щаб на Реформаторския блок Божидар Лукарски след добилото изключителна популярност интервю, което той даде в изборната нощ пред "24 часа". В него лидерът на СДС каза: "Мисля, че за ГЕРБ ще е здравословно Цветанов да не е министър. Не можем да поставяме условия. И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега." (Чуйте звуковия файл ТУК)

Заради тези му думи и факта, че на пресконференцията след вота Лукарски отрече да е казвал "трик", а произнасянето на думата бе доказано със записа на разговора в сайта на "24 часа", в социалните мрежи тръгнаха призиви той да се извини и дори да се оттегли от председателския пост. "Оставката ми я искат единици във фейсбук, които не са нито орган на СДС, нито на Реформаторския блок. Единственото, което могат да искат, е оставката на жена си вкъщи", заключи Лукарски. И напомни, че по устав оставката му могат да искат Националният съвет и НИС на партията.

"Освен това след "трик" казах и "на шега", добави той. "Тезата ни е, че ще се стремим Борисов да не е премиер, а не че дефинитивно няма да подкрепим правителство на Борисов при така създалата се обстановка", разясни финално Лукарски.