Папагал страда от раздвоение на личността, мисли се за пиле (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4369047 www.24chasa.bg

Папагалка, засегната от животинска форма на криза на идентичността, се мисли за пиле, пише в. "Дейли експрес". Дъги, 2-годишна представителка на вида Африкански сив папагал, започнала да имитира характерните за пилетата звуци, след като ги дочула от телевизора. Тя до такава степен се вманиачила по пиукането, че спряла да издава обичайнияза папагалите звук.

Собственичката на Дъги, Мишел Ламонд, разказва, че домашната й любимка вече се държи като пиле от сутрин до вечер и всички намират поведението й за невероятно забавно.

"Дъги не се спира. Имитира пиле по цял ден. Смятам, че е страхотна. Същото мислят и останалите членове на семейството, както и всеки, който я види и чуе. Когато за пръв път Дъги започна да надава пилешки звуци, нямах обяснение на какво се дължи това. После осъзнаха, че вероятно ги е чула от телевизора, който оставям включен, когато излизам", разказва стопанката.

Преди да я застигне забавната за околните криза на идентичността, Дъги развличала собствениците си, свирейки стар военен марш и лаейки като куче.