Шеф на инспекция и председател на сдружение спипани с подкуп

https://www.24chasa.bg/novini/article/4382871 www.24chasa.bg
ОГНЯН БОРИСОВ

СВЕТЛАНА СТОИМЕНОВА, АГЕНЦИЯ “МИРОГЛЕД”

Шефът на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Перник Огнян Борисов, на 39 г., е задържан с подкуп. В колата му са открити 10 000 лв. Част от тях са били белязани предварително от полицията.

Борисов бил с приятеля си Ивайло Шопски, председател на сдружение “Бащино огнище”. Отскоро той също работел в инспекцията. Шопски се занимавал с различни патриотични инициативи.

“Подкупът е взет от пернишка фирма, за да ѝ бъде прекратен акт. Част от парите са били в жабката на колата”, обясни запознат. Борисов и Шопски били спипани при акция до Черния кос на идване от Перник. Обискирани са домовете и офисите им. След 24-часов арест двамата са пуснати.

Напоследък от РИОСВ в града работили приоритентно по сигнали за замърсяване на р. Струма от местна ТЕЦ, където имало проверки от институцията.

Борисов е назначен за шеф на РИОСВ в Перник през юли в последните дни на министъра Светослав Анастасов от кабинета “Орешарски” и 4 дни след депозирането на оставката. Борисов е магистър по публична администрация. Работил е в Гранична полиция и на летище София. Той е от столицата, но е женен за радомирка. Двамата имат и 2 момиченца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г