Американка стана милионер заради нацупения си котарак (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4468284 www.24chasa.bg

Котарак с нацупена муцунка, известен още като Сърдитата котка (Grumpy Cat), докарал на собственичката си около 100 млн. долара през 2012-2014 година, съобщи британският в. "Експрес".

Така доходите на 28-годишната американка Табата Бандесън от щата Аризона надхвърлили печалбите на такива холивудски звезди като НиколКоидман, Камерън Диас и Матю Макконъхи.

Истинското име на котарака, прославил се с недоволния израз, е Тардър Сос.

За първи път негова снимка бе пусната в мрежата от брата на Табата. Първото видео в Ютюб с нацупения котарак се появи през 2012 година и тогава то събра 16 млн. гледания.

"Оттогава телефонът ми прегрява от бизнес предложения", отбеляза Табата.

Нацупената муцунка на котарака донесла добри пари на Табата и от участието на домашния любимец във филм, посветен на него, от реклама на храна на животни и от две книги за него.

Страницата на Grumpy Cat във Фейсбук има над 7 млн. ползватели. За житие-битието на животното следят в Инстрагам около 500 000 ползватели, в Туитър пък то има около 250 000 привърженици.

В САЩ отдавна се правят сувенири с муцунката на Тардър Сос, неговият лик краси тениски, чашки, значки. Муцунката му е изобразена дори върху тестени печени сладкиши.

"Постиженията му са невероятни. Можах да се откажа от работата на сервитьорка буквално няколко дни след първата му проява в нета", разкри котешката милионерка.