Нюйоркчани изхвърлиха лошите спомени от 2014г. на боклука (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/4510397 www.24chasa.bg

Нюйоркчани за пореден път се сбогуваха с най-лошото, преживяно през годината. На Таймс скуеър по традиция се прроведе "Денят на отърваването". Там беше оргазирано добре познатото бунище за нежелани спомени, пише вестник "Ню Йорк Поуст".

В духа на новото време обаче жителите на Голямата ябълка не носеха вече вещите, свързвани с неприятностите, застигнали ги през годината, а просто написаха на осигурени от организаторите листове всичко онова, за което вече не искат да си спомнят - лоши медицински изследвания, непосилни данъци и дори бивши приятели и съпрузи.

След това листовете бяха пуснати в машина за унищожаване на документи, а събраният накрая боклук беше отнесен от специален камион. На някои обаче това не им беше достатъчно и държаха да строшат с чук предмети, свързани с онова, което най-много ги е дразнило през годината.

Така пречистени, нюоркчани вече могат да започнат начисто новата година и да се надяват, че нищо подобно вече няма да им се случва. Своеобразният катарзис е сравнително нова традиция, организирана от компанията, която администрира Таймс скуеър. Интересът към изхвърлянето на стари спомени нараства с всяка измината година.