Еврокомисията: Стагнация в България и през 2016 година

https://www.24chasa.bg/novini/article/4549038 www.24chasa.bg

2015 и 2016 г. няма да са добри години за българската икономика, като те ще бъдат белязани с минимален растеж, липса на инвестиции и ограничено потребление. Това се казва в доклад на Европейската комисия за икономическото развитие на България.

Основна спирачка пред растежа ще продължи да е недоверието на българските граждани и инвеститорите, което се задържа и след парламентарните избори. Непрекъснато променящите се закони и несигурната политическа обстановка отказват бизнеса от инвестиции.

Безработицата не намалява, а заплатите стагнират, което няма да доведе до увеличаване на потреблението. Проблем създава и рухналата КТБ, която разклати доверието в банковата система.

Негативен фактор за икономиката е и твърде нестабилното мнозинство в парламента, което се крепи на “глинени крака”. Завчера подобна мрачна прогноза даде и ЕБВР. Тя свали прогнозата си за икономическия растеж на България през 2015 г. от 2% на 0,8%. Това съвпада с очакванията на Министерството на финансите и е малко над тези на Европейската комисия и кредитната агенция "Стандарт енд пуърс", чиито прогнози са съответно за 0,6 и 0,5% ръст.

Сред причините за понижената прогноза са изтъкнати икономическите проблеми на Русия, с която България е икономически обвързана, изборите в Гърция, след които съседката може да изпадне в политическа криза, както и кризата в еврозоната, която е основен пазар за българските стоки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи