Рекламираме Драгоманското блато през зимата, за да не загубим евросредства

https://www.24chasa.bg/novini/article/4565232 www.24chasa.bg

Предизвикалата сериозна полемика кампания за реклама на 50 слабо популярни туристически обекта в България е финансирана от ЕС и първият й клип е бил сниман през зимата, за да не бъдат загубени парите по проекта. Това обясниха пред bTV консултантите на проекта.

За клипа се заговори заради участието в него на трудно достъпното Драгоманско блато и факта, че общият бюджет на кампанията е 2 млн. лева, а в тях не влизат пари за социализиране на обектите.

Консултантът Десислава Олованова обясни, че всъщност Драгоманското блато има информационен център и тоалетна, но екипът на bTV не го е намерил заради голямата площ на местността и липсата на табелки, за които отговаря държавата.

„Нямаме нищо общо с тайминга, проектът е много забавен. Нямам представа защо проектът е размразен през октомври и зелена светлина за снимане е дадена през декември”, каза тя и посочи, че в пилотния клип са участвали и деца, по нейни думи, за да се компенсира по-непривлекателния вид на бъдещите туристически забележителности през зимния сезон.

По думите на Олованова, общо 1.9 млн. лева ще отидат не само за едно видео, а за изработката на 50 клипа и по 32 рекламни предавания по bTV и други телевизии.

Комуникационният консултант Александрос Цицос обясни, че обектите са подбрани още преди 4 години по проект за насърчаване на вътрешния туризъм, като представители на туристическия бранш, медии и граждани са можели да отправят предложения, чийто брой е бил 320 и след това са били оценени от експерти.

Сред критериите са обектите да са непознати, но с възможност за развитие и в близост до такива с национално значение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал