“Моя страна, моя България” на Емил Димитров остава на БСП

https://www.24chasa.bg/novini/article/4688268 www.24chasa.bg

Хитът на Емил Димитров “Моя страна, моя България” остава на БСП. За това се разбраха синът на легендарния ни певец и соцлидерът Михаил Миков. Срещата им на “Позитано” бе предизвикана от публикация на “24 часа”, че в устава се заличава текстът, че партията има химн, заради неуредени авторски права за песента.

“Никога не сме имали неразбирателство на тази тема, волята на моя баща беше песента да се даде на БСП като единствената партия, която имаше социално отношение към хората преди 10 години”, обясни Емил Димитров-син. Тя е на БСП от 2005 г., от конгреса в Пловдив, уточни той. Бе категоричен, че членството му в АБВ няма нищо общо.

“Моя страна, моя България” обаче вече няма да се води химн на БСП, както бе решил 47-ият ѝ конгрес през 2008 г. Химн може да има само една държава, партията ще си има песен, обясни Миков.

Той избухна по адрес на съпартийците си, които се обявиха срещу одобрените от пленума промени в устава, които конгресът на 5 април трябва да приеме. “Ако не сега, кога? Най-нормалното е заседание на конгреса да се занимаем с правилата, по които да се проведе нормална кампания за следващия отчетно-изборен конгрес. На Цветница цветя ли да се съберем да си подаряваме в НДК? Ние пак ще си подаряваме”, отвърна лидерът на аргумента на някои социалисти, че в изборна година уставът не трябва да се пипа.

“Време за справедливост” ще е мотото на конгреса. Левицата тръгва на нова акция да бута плоския данък, обяви Янаки Стоилов.