Майка кара дъщеря си да прави секс за 5 лева, бащата я учи да краде

https://www.24chasa.bg/novini/article/4690326 www.24chasa.bg

Три години затвор и глоба от 10 000 лева за сводничество на собствената си дъщеря получи преди дни от окръжния съд в Смолян 38-годишната Елена Димитрова. Тя отрече пред съда да е продавала детето си.

Дъщеря ѝ Албена обаче и нейният приятел я опровергаха и заявиха, че е била карана да проституира още от малка. Делото се гледа при закрити врата и в присъствието на психиатър.

Както “24 часа” писа, момичето сега е на 16 години, но вече има едно дете и аборт. Мераклии ѝ плащали от 5 до 25 лв. за “любов”. В началото Албена дори

не разбирала,

че проституира

След това поискала да се откаже, но майка ѝ я заплашила, че няма да ѝ даде да види бебето си, разказват запознати със случая.

По време на работата разследващите не са открили всички мъже, ползвали услугите на момичето. Има обаче свидетели, които са дали показания пред съдия. Сред свидетелите на закритото заседание преди дни имало и мъже, които са спали с Албена. Момичето твърдяло, че майката

я продава на

мъже още от

11-годишна,

а на 12 г. родила дете. Албена сега живее в защитено жилище и учи в шести клас в смолянско училище, а детето ѝ е настанено в приемно семейство в Широка лъка. Преди повече от месец е направила аборт на второто си дете.

Според събраните показания и нейни твърдения трябвало да прави секс както за 5, така и за 25 лева в зависимост от финансовото положение на мераклиите за платена любов.

“Не съм я карала да прави такива неща. Тя си измисля. Не знам кой я е накарал. Живееше с мъж на име Ясен в кв. “Трандевица”, може той да е. Отиде при него. Нямаше я 10 дни. Ходих да я търся 3-4 пъти, но не дойде. Накрая повиках полицията и я прибраха с патрулката. Спирала съм я от мъже, не съм я карала”, твърди майката. Албена е обаче категорична в показанията си, че майка ѝ я карала да ходи с мъже срещу пари.

През есента на миналата година Елена живее в Кърджали, но се прибира за малко в Смолян. Тогава разбира, че дъщеря ѝ живее при приятеля си Ясен, който е доста по-голям от нея. Все по това време вика и прословутата патрулка да прибере оттам Албена. Като ответна реакция момичето за първи път се оплаква от майка си на униформените.

Впоследствие търсили Елена да отговаря пред досъдебното производство по твърденията на щерка си, но тя вече била заминала и не я открили. Била обявена за общодържавно издирване. Засечена е чак на петия месец. По ирония на съдбата това става благодарение на дъщеря ѝ.

В началото на януари неочаквано Албена бяга от защитеното жилище в Смолян и си урежда среща с майка си в Кърджали.

“Обади се да ме пита къде съм. Отговорих, че съм в Момчилград.

Избягала от дома

и тръгнала към

мен. От една

година не бяхме

се виждали

Аз я чаках в Кърджали. След това полицаите ме повикаха на разпит и тогава чух тия работи, които ги говори”, твърди майката.

“Тя ми каза, че е осъзнала грешките си. Досега съм се грижила и пак ще се грижа за нея. От парче месо съм я отгледала, коя майка ги прави тия работи”, добави още Елена.

През февруари тричленен състав на Окръжния съд в Смолян обаче ѝ наложи мярка за постоянно задържане под стража без право на обжалване. Причината е, че можеше да се укрие или да въздейства на дъщеря си да лъжесвидетелства.

Според окръжния прокурор в Смолян Тодор Деянов Елена е възпрепятствала полицията при разследването по-рано. Давала е лъжливи сведения къде се намира.

Бяха ѝ повдигнати обвинения за склоняване към проституция с цел лична облага. Заради това получи и 10-те години затвор.

“Пуснете ме да изляза навън да си работя. Няма да притеснявам Албена. В ареста

ще се обеся,

или ще пия

някакви

хапчета”,

обяви пред съдебния състав майката, за да склони магистратите да я пуснат, но те се оказаха непреклонни. Преди това тя пак бе зад решетките с определение на местния районен съд. Елена Димитрова има и предишна присъда, но с изтекла вече давност. По време на дело в русенския съд напсувала съдията.

Димитър, който е брат на Албена и е пълнолетен, твърди също, че майка му е невинна, и не вярва да е карала сестра му да проституира.

“Сигурно някой я е подучил. Може да е този мъж, от когото е детето ѝ. Не знам, но не ми се вярва това, което говори”, казва баткото.

Според Димитър през годините майка им се е грижела добре за тях и не би постъпила така с женската си рожба.

“Обличала ни е, бранила ни е от баща ни, като излизаше от затвора”, разказва той.

Младежът работи в частна фирма в Кърджали и често се вижда с майка си. Бе в залата в смолянския съд, когато се решаваше съдбата ѝ. Той също е бил за четири месеца в затвора и излязъл преди месеци.

През последната година Елена е вече с друг мъж - Наим Шезие. Двамата с него гледат животни и живеят в машиннотракторната станция край Момчилград.

Истинският баща на Албена и Димитър се казва Марин и е от софийското село Петърч. От 2003 г. обаче той е постоянно по затворите.

Лежал е за

изнасилване

Албена е живяла за кратко и при него, но той я карал да краде.

“Отидохме и си я прибрахме оттам. Оплакваше се, че баща ни я карал да краде. Ако не изпълнявала това, което каже, се заканвал, че ще я бие”, спомня си Димитър.

Тогава Елена отвежда децата към Родопите, защото заживява с друг мъж. За известно време били в село Виево, но се преместили в Смолян. Обитавали крайните градски квартали.

През 2011 г.

12-годишното

момиче

забременява

и ражда. Две години след това бяга от вкъщи при приятеля си и признава, че майка ѝ многократно я е карала да проституира.

Полицията и прокуратурата образуват преписка, сезирани са служителите от отдел “Закрила на детето”. Пред тях Албена също заявява, че е карана да проституира. Взема се решение да бъде настанена в защитено жилище, а детото ѝ да се даде в дом. С нея започва да работи и психолог. До бягството през януари.

На закритото заседание преди дни Албена бе със социални служители и

направи опит

да се доближи

до майка си,

която бе доведена с блезници.

Делото приключи само с едно заседание. Основната причина дъщерята да натопи майка си е приятелят ѝ Ясен, който е доста по-голям от нея. Той я насърчавал през цялото време да даде пълни показания за това, което ѝ се е случвало през годините.

Елена до последно твърдеше пред съдиите, че не е виновна. “Коя майка ще пусне детето си да прави проституции. Никога не съм допускала да ходи с мъже”, декларира тя.

“Ще обжалваме присъдата. Наказанието е доста голямо за човек, който не е извършил престъпление. Нито един свидетел с изключение на дъщеря ѝ и приятелят ѝ не даде показание, че майката е пласирала момичето. Напротив - мъжете плащали лично на дъщерята”, коментира служебният защитник на Елена Димитрова Бойко Младенов.